Laatste nieuws

Er is momenteel geen nieuws beschikbaar.
U bevindt zich hier:  Home  »  MVO

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: duurzaam in de breedste zin van het woord!
Het is een misverstand te denken dat duurzaamheid alleen om milieu gaat. Dortmans richt zich op sociale, ecologische en economische duurzaamheid. People, planet, profit.

 
  • Prettig werken begint met een goede werkhouding en fitheid. Medewerkers sporten tegen gunstige tarieven bij de lokale sportschool en krijgen op het werk elke vier weken bezoek van onze huisfysiotherapeut, die hen adviseert en of (preventief) behandelt. Tevens zijn er collectieve afspraken bij diverse zorgverzekeraars gemaakt.
  • Een goede sfeer en ontspanning versterken het teamgevoel en bevorderen werkprestaties. Onze Personeelsvereniging krijgt alle ruimte voor het organiseren van activiteiten die daar aan bijdragen. 
  • Wij hebben oog voor de wereld om ons heen en helpen waar we kunnen. Taxi Dortmans ondersteunt goede doelen zoals KWF, stichting Doe Een Wens, Roparun, Dream4kids en De Truckersdagen voor verstandelijk beperkten. Ook hebben we zorginstelling Brabant Zorg gesteund door middel van een sponsoring. 
 
  • We moeten zuinig zijn op onze natuurlijk hulpbronnen. Waar mogelijk kiest Dortmans voor duurzame oplossingen. Zo leveren zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand zonne-energie. Lichtsensoren en speciale lichtarmaturen in het gebouw zorgen voor spaarzaam gebruik van stroom.
  • Duurzaam zijn we ‘in huis’ én ‘op de weg’! Dankzij het digitaliseren van werkprocessen neemt bijvoorbeeld het  papierverbruik jaarlijks verder af. Terwijl we met de aanschaf van zuinige, milieuvriendelijke voertuigen  zorgen voor een zo laag mogelijk belasting van het milieu.

  • Duurzaamheid vinden we dus erg belangrijk, vandaar dat er ook gewerkt wordt met Greenstar. Via de Greenstar EcoBox kunnen wij het rijgedrag van onze chauffeurs monitoren en verbeteren. Op het moment dat de rijstijl van de chauffeurs verbeteren, vermindert de CO2-uitstoot. Mede op deze manier, werken wij een stukje mee aan de maatschappij en hopen zelf ook nog wat brandstof te besparen!

 

 
  • Social Return past zeker in onze bedrijfsvoering, wij werken hiervoor samen met diverse gemeente en WSW instellingen waardoor we een "win-win" situatie creëren voor alle betrokken partijen.
  • Onze chauffeurs zijn opgeleid volgens de systematiek van Het Nieuwe Rijden. Zij weten hoe ze energie-efficiënt kunnen rijden en handelen daar naar. Dat motiveert de chauffeurs, is goed voor het milieu én is bedrijfseconomisch interessant. People, Planet, Profit.