U bevindt zich hier:  Home  »  Certificering

Certificering

Vervoersbedrijf Dortmans beschikt over een aantal certificeringen en erkenningen. Hieronder informatie hierover.

Dortmans is een gecertificeerd Taxi- en Touringcarbedrijf. In de branche ontvingen wij als een van de eerste het Taxikeurmerk (TX), keurmerk Touringcarbedrijf en ISO9001 in één keer. Dat mag gerust gezien worden als een grote prestatie.

Taxikeurmerk

TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer waar Dortmans Taxi over beschikt.
Het TX-Keur staat voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer.
De kwaliteit en veiligheid van een taxirit zijn de belangrijkste pijlers waarop het TX-Keur is gebouwd. Stichting TX-Keur biedt een volledig pakket aan in de vorm van reglementen TX-Keur waarmee Dortmans Taxi aan kan tonen dat het bedrijf aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Het is een evenwichtig pakket en het bevat heldere richtlijnen waaraan Dortmans Taxi voldoet. De belangen van reizigers, opdrachtgevers en Dortmans Taxi zijn bij het TX-Keur in balans, waardoor TX-Keur het landelijke kwaliteitskeurmerk van de volledige taxibranche is. 

ISO9001

ISO9001 is een internationale, generieke standaard, uitgegeven door de International Standardization Organisation. ISO9001 maakt kwaliteitssystemen meetbaar en controleerbaar. ISO9001 is toepasbaar voor elk type organisatie en wordt dan ook binnen Dortmans Taxi B.V. toegepast. In hoofdlijnen worden alle relevante processen in beide organisaties beheerst van de inkoop en dienstverlening tot de verkoop en service.

Belangrijke zaken binnen ISO9001 zijn:

  • kwaliteitsplanning om de kwaliteitsdoelen te bereiken;
  • directiebeoordeling en interne audits;
  • corrigerende en preventieve maatregelen;
  • monitoring / meting van de klanttevredenheid;
  • identificatie van de wet- en regelgeving;
  • continue verbetering.